ONDERHOUD

Onderhoud van alle HVAC-technieken.

Verhoog je rendement dankzij tijdig onderhoud van een specialist.

Bij wet is het onderhoud van de meeste HVAC-installaties verplicht. Maar zelfs voor de producten waarbij dit niet verplicht is, raden we dit sterk aan. Zo verhoog je het rendement dat je hieruit haalt en hou je je energiekosten laag.

De voornaamste reden hiervoor is weer het rendement. Hoe langer de airco in optimale staat blijft, hoe minder energie ze verbruikt en des te hoger je rendement ligt.

Of het onderhoud van je airco verplicht is, hangt af van de grootte ervan. Airco’s met meer dan 3kg koelmiddel moeten één keer per jaar verplicht onderhouden worden, airco’s met meer dan 30kg koelmiddel eens om de 6 maanden en met meer dan 300kg koelmiddel elke 3 maanden. We adviseren zeker om de filters regelmatig te reinigen, vermits je dit zelf ook kan doen.

Wanneer je airco niet op tijd onderhouden wordt:

 • – Zal de airco meer lawaai beginnen maken dan normaal.
 • – Zal die de ruimte trager en trager beginnen afkoelen.
 • – Zullen je energiekosten beginnen oplopen.

Dit kan je echter makkelijk voorkomen met onze onderhoudsovereenkomst.

Niet zeker of onderhoud verplicht is voor jouw model? Neem dan vrijblijvend contact op.

De voornaamste reden ook hier is het rendement. Hoe langer de warmtepomp in optimale staat blijft, hoe minder energie ze verbruikt en des te hoger je rendement ligt.

Of het onderhoud van je warmtepomp verplicht is, hangt af van de grootte ervan. Warmtepompen met meer dan 3kg koelmiddel inhoud moeten één keer per jaar verplicht onderhouden worden, warmtepompen met meer dan 30kg koelmiddel inhoud eens om de 6 maanden en met meer dan 300kg koelmiddel inhoud elke 3 maanden.

Wanneer je warmtepomp niet op tijd onderhouden wordt:

 • – Zal de warmtepomp meer lawaai beginnen maken dan normaal.
 • – Zal die de ruimte trager en trager beginnen opwarmen.
 • – Zullen je energiekosten beginnen oplopen.

Als je gebruikt maakt van een lucht-lucht warmtepomp, dan raden we je aan om de filters regelmatig te reinigen vermits je dit zelf ook kan doen.

Om ophoping van schadelijke stoffen of bacteriën te voorkomen, is een filteronderhoud van het ventilatiesysteem meermaals per jaar aangeraden. Dit is echter iets dat je vrij makkelijk zelf kan doen door de filters te stofzuigen.

Een groot onderhoud is jaarlijks aanbevolen. Hierbij worden de motoren van de warmtewisselaar van het systeem gereinigd. Dit is werk voor gespecialiseerde techniekers.

In sommige zeldzame gevallen zal dit sneller moeten gebeuren. Maakt je ventilatiesysteem opeens opmerkzaam meer geluid? Neem dan snel contact op met ons.

banner
Vraag nu een onderhoud of onderhoudsovereenkomst aan.

Nood aan een onderhoud? Of wil je zeker zijn dat jouw systeem het optimale rendement bekomt? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan om een grondig onderhoud uit te laten voeren.

Voor jouw gemak bieden we ook onderhoudsovereenkomsten aan. Hierbij leggen we op voorhand vast welk onderhoud je wil laten uitvoeren en om de hoeveel tijd. Zo hoef jij er niet aan te denken, maak jij onze planning makkelijker en kunnen we jou een fixe korting aanbieden.

Onze Partners:

Onderhoud van alle HVAC-technieken

Neem nu contact op voor een vrijblijvende prijsbepaling. Één van onze experten neemt dan contact met je op en helpt je graag persoonlijk verder.

Reviews van onze klanten

Klanten geven ons een score van 4,6/5

Van Opstal Klimaattechniek IconVan Opstal Klimaattechniek

Sint Lenaartseweg, Wuustwezel

4,7 24 reviews

 • Avatar Annick Meesschaert ★★★★★ een week geleden
  Huis ook zeer proper achtergelaten
 • Avatar Ludo Wouters ★★★★★ een week geleden
  Zeer zorgvuldig geplaatst door de techniekers. Na de werken alles zeer proper opgekuist.
 • Avatar Jeffrey S'Jegers ★★★★★ een maand geleden
  Wij zijn heel tevreden van de plaatsing en de afwerking van de 2 airco's en buitenunit! De 2 techniekers hebben alles super netjes uitgevoerd en achtergelaten! Nogmaals bedankt!
 • Avatar Sam Vanaken ★★★★★ een maand geleden
  Zeer vlotte communicatie vanaf het begin. De eigenaar is de uitleg komen doen en heeft op maat van onze ruimte een toestel voorgesteld.We zijn gegaan voor een airco zonder buitenunit gezien de ligging van de kamer.De installateurs waren op de minuut op tijd (zeldzaam) en hebben de installatie netjes uitgevoerd.Systeem werkt goed en hebben het aangeraden aan vrienden die ook twee units hebben geplaats via de firma.Noggis merci!
 • Avatar Jef Adriaenssens ★★★★★ 4 months ago
 • Avatar Stefan Havelaerts ★★★★★ a year ago

WordPress Lightbox Plugin